Czy wiesz, że tradycyjna kuchnia łemkowska to samo zdrowie? A jeśli do tego dodać świeże mleczko od naszych krówek, sery, wiejskie jaja... mniam.

Kuchnia dawnych łemków opierała się na wyrobach z mąki, ziemniaków, kapusty, grzybów. Na stole rzadko gościło mięso. Słynie z pierogów, kluseczek, placków ziemniaczanych w liściach kapusty, żurków.
W piecu z żeliwną płytą ogień płonął przez całą dobę. Gospodyni od rana gotowała kasze, polewki, ziemniaki. Oczywiście pieczono chleb na zakwasie.
Dzień zaczynał się od obidu czyli śniadania, w południe podawano połudenek a wieczorem - weczeria.

Menu przeznaczone dla naszych klientów uwzględnia tradycyjne smaki ale i potrzeby gości. Prowadzimy kuchnię regionalną. Doświadczenie mówi nam, że dzieci lubią zupki - pomidorową, rosołek, naleśniki, kotleciki. Stasi chętnie sprawdzają nowości, chociaż spora część naszych klientów preferuje polską tradycyjną kuchnię. Układając menu jesteśmy elastyczni.

Najważniejsze jest to, że korzystamy z ekologicznych produktów, własnego nabiału.


Będziecie Państwo zachwyceni.